Sirop crud de cătină


Am ales să-i spun sirop crud deoarece este realizat din fructe proaspete de cătină si păstrat sub această formă.
Modul simplu de preparat sirop de cătină este:

1. Fructele spălate sunt așezate în robot (ne interesează spargerea lor într-un mod cât mai avansat).

image

2. Spargerea fructelor

image

3. Separarea părților, eu am folosit o sită normală de bucătărie (mare) și în final o sită(mică) pentru finețe.

image

4. Sucul extras împreună cu mierea de albine se amestecă în robot, obținându-se un sirop crud de cătină perfect (referitor la proporții este discutabil, se pot face 1:1, 1:2 sau chiar 1:3 cătină:miere)

image

5. Pentru păstrarea siropului vă recomand recipientele de sticlă și păstrarea acestora în frigider la 3-5°C până se savurează.

image

Observații:
1. Dintr-un kg fruct de cătină, se obține în medie 700-800 ml suc.
2. Partea de fruct rămas, se poate usca la temperatura camerei, iar în final cu ajutirul unei râșnițe normale de cafea, se poate obține o pudră de cătină delicioasă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s