Fructe de soc negru – compoziția chimică


Este vremea fructelor de soc negru (Sambucus nigra L.), în funcție de zonă coacerea acestora diferă asfel încât acestea pot fi recoltate în perioada iulie-septembrie.

La coacere fructele socului au o culoare negru-violet.

image

În acest articol vă prezint compoziția chimică a fructelor de soc negru, citându-l pe E.C.BELDEANU din Specii de Interes Sanogen din Fondul Forestier , astfel:

  • sambucină,
  • zaharuri (7,81%),
  • glucoză și fructoză,
  • acid malic,
  • substanțe tanante,
  • ulei volatil,
  • acizii tartric, valerianic și acetic,
  • proteine (2,5%),
  • provitamina A (0,3 mg%),
  • vitaminele B,C (65-120 mg%),
  • potasiul (300 mg%),
  • coloranții antocianici crisantemina și sambucina.

…despre utilizarea fructelor, revin cu detalii și un exemplu concret, în curând😉 .

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s