Ciuperci (Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. – oițe) la grătar


Având parte de o vară răcoroasă, oițele de pădure au răsărit precum ciupercile după ploaie :)).
Aceste ciuperci cu denumirea populară de oițe, iar științific Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr., pot fi un deliciu chiar și crude, însă în cantități reduse.

Sub formă culinară mai avansată vă recomand cu încredere următoarele:

1. Etapa I, recoltați ciupercile direct din pădure, ATENȚIE dacă nu sunteți siguri de o ciupercă indiferent de cum arată, renunțați la ea, ciupercile necomestibile sunt FOARTE otrăvitoare, de aceea vă recomand un bun cunoscător, experimentat dacă nu sunteți siguri pe ceea ce cunoașteti 🙂

Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. - oițe

2. Etapa II, spălarea si curățarea ciupercilor, urmată de așezarea acestora pe o plită/grătar bine încinsă/s,

Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. - oițe ciuperci

3. Etapa III, se presară ingredientul secret, sarea 🙂 pe cele două părți ale ciuperci, iar coacerea se realizează pe fiecare parte (se pot stropi și cu untura dintr-o clisă friptă ) 🙂

Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. - oițe ciupeci de pădure

4. Etapa IV, se consumă calde, împreună cu pâine și mujdei de ustroi

poftă bună 🙂

Anunțuri

2 responses to “Ciuperci (Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. – oițe) la grătar

  1. Da.Prin zona munteniei se numesc bureti vineciori.Sunt deosebiti la gust,poate cel mai gustos burete.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s