Regina (Matca) stupului – curiozităţi


image

Totul merge ok atunci cand avem regina mamă in stup, aceasta conduce si stapaneste totul fara facultati 🙂 sau alte studii de genul.

Una  din informatiile care m-au uimit despre regina a fost faptul, ca se imperecheaza o singura data in viata si pe urma depune oua 3-5 ani.

Ce alte curiozitati cunoasteti despre regina mamă 🙂 ???

Anunțuri

4 responses to “Regina (Matca) stupului – curiozităţi

  1. Daca nu cunosti varsta matcii poti sa observi anumite detalii ca sa iti dai seama ca este batrana sau tanara de ex. cand este tanara are multi perisori pe capsor si este foarte frumoasa, dreapta , dupa ce mai imbatraneste se garboveste de spate si ii cad perisorii, apoi daca observi ca puetul este putin si rasfirat atunci se poate sti ca este in varsta si nu mai da randament. Sunt multe de povesti despre regina fara ea famiia este moarta . Lenuta Mocan – apicultor

  2. Salut Ruben
    Interesant mi se poate si faptul ca desi ea e numita regina și fără ea se pierde toata familia, nu ea hotărăște mereu ce e bine pentru stup. Albinele o dirijează unde și cât poate ponta (depune ouă). Acum e cules de floarea soarelui si am gasit stupi in care toate ramele sunt pline de miere si nu are loc de ponta. E adevarat ca eu sunt in clasa întâi de apicultura. Învăț odata cu ele.
    Spor!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s