Flori de soc


image

Este timpul pentru o socata :), si pregatirea florilor de soc pentru ceaiuri. Reteta pentru ceai este foarte simpla: se pun florile de soc la uscat pe suport de hartie, la umbra, iar dupa uscare se depoziteaza in pungi de hartie in spatii uscate. Reteta pentru socata (suc de soc), intr-un recipient de cinci litri se amesteca 4,8 litri apa cu 1,2kg zahar, pe urma se adauga florile de soc (vreo 8-12 inflorescente), optional si feli de lamaie , dupa care se capaceste si se pastreaza 2-5 zile pana cand se poate consuma, bine ar fi cu niste cuburi de gheata aruncate la misto :))) Se zvoneste ca unii obtin chiar sirop din flori de soc, aveti idee cum se obtine asa ceva ??? …sau mai bine spus, ce alte retete mai cunoasteti? 😉

6 responses to “Flori de soc

  1. eu pun jumatate din cantitatea de zahar pentru 5 litri de socata si consider lamaile obligatorii. pentru sirop imi intreb soacra si iti spun.

  2. eu asa fac siropul de soc : 3 litri apa, 30 de flori de soc, 3 lamai taiate felii cu coaja cu tot, 3 kg zahar, o ling. sare de lamaie, se lasa toate intr-un borcan acoperit 2 zile si se amesteca din cand in cand; a treia zi se strecoara prin tifon si se pune in sticle pentru iarna. POFTA BUNA!

  3. 100 flori, 5 litri apa, 3 lamai, 50 g sare lamaie. Se lasa 3 zile la macerat. Pe urma se strecoara prin tifon si se pune atatea kg de zahar cati litri de lichid ai obtinut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se poate conserva cu un plic de salicilat. Si gata…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s