Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri 2011-2012 – FORUM


Preocupat fiind de măsura 112, am decis deschiderea acestui forum pentru a împărtăşi informaţii sau probleme întâlnite în cadrul accesări acestei măsuri.
Aşadar spor la muncă pentru toţi participanţi, iar când va fi loc de semnul întrebării aş fi bucuros să putem comunica pe acest forum.

>>> NOU <<>> CONSULTANTA DE SPECIALITATE FONDURI EUROPENE <<<Solicităm suplimentarea fondurilor din Sesiunea NOIEMBRIE 2011 – IANUARIE 2012 / Măsura 112

Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective:

RECLAMA

PUBLICITATE

a. Îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă;
b. Îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură;
c. Creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri;
d. Creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, în perioada 01 – 29 iulie 2011, a celei de a cincea sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 112 si a
primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 322d.
Fondurile disponibile pentru Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” sunt de 50.000.000 Euro.
Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 112 este de 25.000 Euro.
Fondurile disponibile pentru Masura 322 componenta d “Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii în 2010”
sunt de 155.942.700 Euro.
Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 322d este de 1.500.000 Euro. sursa: apdrp.ro

Mult succes tuturor. 🙂

Anunțuri

957 responses to “Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri 2011-2012 – FORUM

 1. Buna ziua. Numele meu este Andreea Popescu. Anul trecut am achizitionat un teren de 3000 mp. Pe 1000 mp am construit doua solarii, pe 1000 am planat 50 de pomi fructiferi. Am 30 de ani. Nu am mai accesat niciun fond european pana acum. Am studii superioare dar nu in domeniu. Sa incerc accesarea fondurilor pe masura 112, pentru extindere si dezvoltare?

 2. Am animale si ma intereseaza daca accesez masura 112, cu banii obtinuti pot sa fac o caserie, sau e musai sa cresc numarul de animale?

 3. stie cineva daca pentru sesiunea din 15 ianuarie 2012, s au inceput selectarile de dosare….s a afisat ceva????

 4. buna. am si eu o intrebare. pot intra si eu in programul tineri fermieri daca nu detin pamant si grajd. vreau sa faca o micro ferma de vaci de lapte. o seara buna

  • ionele, programul il poti accesa printru-un principiu foarte clar:
   – te instalezi pe ceva ce exista, in cazul tau, cineva iti doneaza sub o forma sau alta cateva vaci….cu acestea iti depui proiectul prin care iti extinzi microferma, cu alte cuvinte…..nu se primesc bani daca pleci de la zero, vii tu cu ceva…si pe urma primesti bani pentru extindere sau modernizare 🙂

 5. statul asta al nostru e o curva perversa fara scrupule condusa de clasa politica care a fost si care este acum daca dau 40 000 euro pentru instalarea tinerilor la tara cum sa indeplinesti conditiiile alea cu udeurile daca tu abia vrei sa te muti la tara nai cum indeplini asta ce zic ei numai ham ham pe la telivizor si peste tot zic ca dau dar totui o vrajeala si daca ai vrea sa incepi sa faci numai comisioane si bani cheltuiti degeaba eu am cheltuit 17000 de euro am inceput o ferma si am vrut sa fac sa iau banii aia 1500 de euro si nu ma incadrez cu udeurile lor si tot cine face sa faca dar ar trebui sa nu faca nimeni nimic si sa se duca draculi tara asa cu totu ca sincer simt ca nu mai pot psihic si cu subventiile intarzie si nu raspunde nimeni daca trebuie sa dai ceva la stat si intarzii baga penalizari un stat bolnav creat de politicieni postdecembristi si toata clica lor de hoti cu acte in regula tot ce fura eu sunt satul de toata reclama lor ca dau cas darnici dau pe naiba nu dau nimic totui o minciuna

 6. parintii mei detin cca 2.8 ha pamant si bunica cca 1.8 ha.
  pe langa aceste 4.6 ha pamant mai am si 2 taurasi 1 vaca lapte si 2 bovine femele sub 1 an.
  din cate am inteles nu prea am sansa sa iau acesti bani cu ce am ( din ce am calculat eu am cca 2.3UDE) dar m-am gandit la 2 faze .

  1)-pe 0.2-0.3 ha daca as planta niste flori oarecare..(cam ce flori ar trebuie plantate ? si daca plantez mi le verifica cineva? )
  2)- nu e posibil sa scriu in acest proiect ca as dori sa ma ridic de la 2 ude la 6-7 ude in decursul al acestor 5 ani ?

 7. Buna dimineata! Daca cineva are solarii structurate in urmatorul mod:
  -0.15 pe un loc intravilan
  0.05 pe un alt loc (gradina) tot intravilan
  -restul, culturi la camp (extravilan) mai multe hectare
  Intrebari:
  Acele gradini (in intravilan) le poate declara sau datorita faptului ca sunt suprafete mici nu se incadreaza? Cumva ele ar trebui sa fie de cel putin 0.30 ha fiecare?
  Samanta de porumb zaharat unde pot gasi si care este pretul?
  Gradina mea care are 0.20 ha , daca o cultiv cu legume o pot declara?
  Dar livada care este langa casa?
  Multumesc!
  Acest mesaj revine deoarece nu mi-a raspuns nimeni la el. Va multumesc!

 8. @RuBen si oricine imi poate da un raspuns
  Pentru preluarea terenului de la parinti e nevoie neaparat de contract de vanzare – cumparare sau se poate face si donatie ? (cu donatie se cheltuie mai putin)

 9. am si eu o intrebare? vreau sa fac masura 112 pe apicultura .eu am trecut in registrul agricol 25 familii de albine anul trecut in iulie pe 7 ari teren obtinut prin contract de comodat .acum vreu sa cumpar 60 ari teren e suficient contract vanzarea cumparare la notar ?si pe el sa amplasez stupina de 154 stupii care cred ca sunt suficienti pentru 40000 euro. stupi trebue trecuti si la medicul veterinar si in registrul agricol , trebue si provenienta lor? cu cat timp inainte trebue sa le trec? daca sunt membru la aca e suficient pentru a primi puncte ? socrul meu poate sa-mi vanda cei 60ari de teren daca e trecut in pozitie la el la apia?

 10. Am cumparat o casa cu teren la tară în judeţul Harghita.Terenul care figurează la primărie este de 18 ari dar în realitate este aproape un ha.In această zonă se poate cultiva arbuşti fructiferi,respectiv coacăz,zmeură,ce ziceţi, se poate înadra acestă cultură la măsura 112?

 11. buna dl ruben, am si eu o intrebare. am depus un proiect in vara si nu mia fost aprobat din cauza punctujului mic (15 p-zona defavorizata).ma gandeam sal depun din nou in sesiunea din vara dar sa fac un punctaj bun ca sa fiu sigur ca o sa se accepte. precedentul proiect il facusem cu 250 oi si 20 ha de pamant care era luat in arenda in mare parte, acum ma gandeam sa trec doar oile si plus cele 2 ha de pamant care sunt in propietate . intrebarea e daca mi se acorda si 15 puncte pt zona defavorizata plus 30 de puncte pt exploatatia agricola in propietate ???

  • 1. propiectul se poate depune in maxim 1 an de la instalare
   2. pentru acordarea punctelor pentru proprietare, exploatatia trebuie sa fie in totalitate in proprietate (notarial)

 12. Ruben,
  N-am intrebat de arenda, vreau sa fiu proprietar dar nu stiu daca e acceptata donatia in loc de contract vanzare – cumparare (nu am frati, n-ar fi probleme ulterioare sa conteste cineva donatia). Nu stiu daca e acceptat un contract de donatie in locul unuia de vanzare-cumparare de la parinti.
  Doresc lamuriri de la oricine e in tema cu treaba asta.

 13. Prin contract de donatie devin proprietar, prin contract de concesiune terenul trece in arenda (daca e ceva gresit te rog sa corectezi)

 14. am fost ieri la Apia.Eu cred ca astia au inebunit.cica nu e de ajuns sa cumperi o vaca de la o terta persoana ci trebuie sa cumperi tot ce are omul inscris la apia.repet e vorba de cumparare.si totul se vinde pe factura sau daca nu la notariat.cu alte cuvinte apia nu mai face diferenta intre preluare si infiintare.asta e cea mai mare prostie posibila.adica eu nu pot cumpara de de la 10 oameni diferiti 10 vaci.repet e vb de cumparare.raspunsurile le am de la apia

  • Asta este cea mai tare pe care am auzit-o :)) Din cate stiu si eu , atunci cand cumperi nu are legatura cu preluarea intregii exploatatii ( improprietarirea nu este preluare ) . De curiozitate , in ce localitate se intampla acest lucru ?

 15. la punctul 1 (1. propiectul se poate depune in maxim 1 an de la instalare) daca lam facut anul trecut in iulie si il depun anul asta se pare ca sar putea sa depaseasca un an????

 16. salutare RuBen,
  In primul rand felicitari pentru munca depusa pe aici …extrem de utila dpmv.
  In al doilea rand o intrebare:
  – Cum pot optine punctajul maxim? … sa ma explic …Daca iau 20 de puncte pentru ferma de semi-subzistenta (6-8 UDE) nu mai pot accesa suma maxima de 40.000 € pentru depasesc numarul de UDE …

  • adriane, :))
   ori ai semisubzistenta si ai 20 de puncte
   ori ai maxim si nu mai poate fi vorba de semisubzistenta deci…fara cele 20 de puncte

   • 🙂 stiu … Desi mi se pare cam aiurea ca trebuie sa alegi. Pierzi aici 20 mai pierzi la zona deafavorizata 15 … si uite asa iti faci dosar „beton” de 65 pct. Avand in vedere ca asta e un program pentru tinarul fermier nu stiu de ce amesteca si „saracul” fermier :). Sanatate maxima!

 17. codul ro lam primit prin aprilie, deci sa trecut de un an, alta varianta sa pot accesa masura mai e?

 18. sa zicem ca trec doar animalele pe numele altcuiva si fac proiectul, se mai da punctaj de zona defavorizata sau trebuie sa fie pamant ca sa se dea punctaj de zona defavorizata??? mersi pt raspunsuri

 19. Salut RuBen,
  Eu am 141 mai pot depune in dosar pe 112 pe numele sotiei daca o sa-i cumpar o proprietate si o sa-i deschid rol separat ?

 20. sal…am inteles ca sesiunea pt masura 112 este in iunie,este adv?ca asta inseamna ca trb sa facem dosarele…sa fim gata pana atunci,am in jur de 20-25 de ude pe aproape 70 ha…?ce parere ai?

 21. nu, doar daca divortezi 🙂

 22. @Ruben
  Pot face maxim de UDE necesar (13) cu capsuni in camp, in solarii si alte legume.
  Intrebari:
  1. Varza intra la legume proaspete ?
  2. 85 pt pentru 20000 sau 65 pt pentru 40000 ?
  Nu stiu cum ar fi mai bine, pentru ca sigur vor fi mai multe proiecte depuse si se va departaja dupa punctaj. Tu ce zici?
  3. 30% din bani trebuie justificati pana in anul 3 cand vin in control sau anul 5?
  Pentru restul de bani nu trebuie nici un fel de document justificativ?

 23. am mai intrebat de vreo 2 ori dar mai intreb a fost acceptat proiectul 112 in iulie, am depus actele si acuma astept sa semnez contractul de finantare.. stie cineva cat dureaza pana semnez?

 24. La masura 141, cat timp se vor mai aloca bani si cand se pot pune dosarele?

 25. nu ma incadrez e u cu sc care o am dar am vrut sa stiu clar uni preteni cunostintecare siau facut proiectul au fost respinsi da ori nu au scoala respectiva ori sunt incapabili de a face ceva in agricultura degeaba ei sunt copi mici i mari ferimieri domina clar agricultura si ei merita sa castige aia mici sa steie in banca lor pt a nu se face de ras

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s