Soiuri de cireş şi vişin !


Pepiniera SARUSI

În toamna lui 2010 am fost pus în situaţia de a achiziţiona material săditor pentru plantarea de toamna cu cireş şi vişin.
Am studiat problema, m-am informat în ţară, am tras cu ochiul un pic la peste hotare (la unguri), şi în final am decis să fac o vizită printre altele şi la Pepiniera SARUSI din Dorobanţi, la doi paşi de localitatea  Curtici din Judeţul Arad.
Auzisem de această pepinieră dar nu am crezut nici o dată că o să găsesc o asemenea diversitate de material săditor pentru pomi fructiferi şi nu numai, de o calitate excepţională la un preţ acesibil, iar condiţiile de producere şi îngrijire de la această pepinieră sunt de asemenea  la standarde ridicate, într-un cuvânt o pepinieră de nota 10.

Privire de ansamblu din pepiniera SARUSI

Vizitati pepiniera SARUSI

La pepiniera SARUSI ve-ţi găsi următoarele soiuri de cireş şi vişin:

I. Soiuri de cireş

Bigarreau Burlat. Fruct : de marime mare (5 – 6gr), forma ovoidala, culoare rosie, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: III mai – I iunie.
Polenizator: Van, Valerij Cskalov.

Valerij Cskalov. Fruct de de marime mare (5 -6 gr), de forma ovoidala, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: III mai – I iunie.
Polenizator: Bigarreau Burlat.

Vega. Fruct de marime mare (6-8 g). Forma sferica usor turtita. Coaja tare, de culoare galben cu rosu, acoperit cu rosu marmorat. Pulpa tare, gust caracteristic, amarui.Perioada de coacere: II iulie.
Polenizator: Autofertil.

Linda. Fruct de de marime mare ( 7-9 gr), cordiforme, culoare rosu incghis, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: III iunie.
Polenizator: Germersdorf.

Germersdorf. Fruct de de marime mare (8-9 gr), cordiforme, culoare rosu-carmin, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: III iunie – I iulie.
Polenizator: Linda, Katalin.

Katalin. Fruct de marime de marime mare (8-10 gr), de forma sferica, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: III iunie – I iulie.
Polenizator: Germersdorf, Linda.

II. Vişin

Bogat roditor de Erd. Fruct de marime mare (5-6 gr), de forma ovoida, culoare visinie si pulpa rosie.
Perioada de coacere: I iunie – II iunie.
Polenizator: Autofertil.

Crisana 2. Fruct de marime mare, cordiform rotunjite, pulpa este rosie, neaderenta de sambure.
Perioada de coacere: III iunie – I iulie.
Polenizator: Bogat roditor de Erd.

Anunțuri

10 responses to “Soiuri de cireş şi vişin !

  1. Buna, vreau sa imi achizitionez si eu un cires Katalin, mai am in gradina un visin, si vecina de langa are si ea un visin. Polenizarea se poate face sau trebuie sa fie inca un cires in zona?

  2. buna sint Nelu din jud cluj !vreau sa fac o livada de cires pe o suprafata de 0.60 ha , ce soiuri imi recomandati impreuna cu plenizatorii sa obtin producti bune de calitate si daca pot cumpara de la dumneavoastra puiet si sfaturile unui specialist in domeniu . am terenul pregatit.

  3. Nu am o fotografie a solului , dar am vrut sa duc sol pt analiza in cluj sa mi se spuna daca intradevar corespunde specificului cires si am fost intrebat daca mai sint ciresi in zona respectiva, spunind ca sint chiar in limita de proprietate cu vecinul cires de aproximativ 50 ani , raspunsul celor din cluj a fost ,, nu e nevie de o anaiza de sol;; Am . chiar in terenul meu un cires salbatic crescut intimplator .Terenul este in panta cu expozitie S-v .si este arat din sfirsitul lui noembrie la o adincime de aroximativ 20 cm.

  4. Salut,

    Imi poti spune, te rog, unde gasesc soiuri de cires care se preteaza la cultura intensiva si superintensiva?

    Multumesc!

  5. Buna ziua! Vă rog frumos ,dacă se poate,aș dori sa stiu la ce pret pot achizitiona un soi de visin la varsta de 8-10 ani? daca se poate, sau cam ce preturi sunt la ani astia .Vă multumesc!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s