Expozitia „Numitorul comun: moartea” si conferinta „De ce dezgropăm morţii comunismului”


IVITATIE

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România şi Academia Civică Bihor vă invită să vizitaţi expoziţia „Numitorul comun: moartea” organizată la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea în perioada 19 ianuarie – 11 februarie 2011.

Expoziţia, organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea şi al Bibliotecii Judeţene, cuprinde fotografii de la deshumarea victimelor Securităţii din anii 50 şi mărturii biografice referitoare la cei care au fost ucişi de regimul comunist în primele decenii de după război. De asemenea, expoziţia prezintă şi obiecte găsite în gropi alături de cei ucişi, care vorbesc despre ultimele ore de viaţă ale victimelor comunismului, care de multe ori au fost ridicate de la casele lor, torturate, împuşcate fără nici o sentinţă de condamnare şi îngropate apoi în locuri ascunse, în păduri sau râpe, pentru a li se pierde urma.

La vernisajul expoziţiei, care va avea loc în data de 19 ianuarie de la ora 11.30, istoricul şi scriitorul Marius Oprea, directorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, va susţine conferinţa „De ce dezgropăm morţii comunismului” şi îşi va prezenta ultimele cărţi publicate pe această temă.

Anunțuri

One response to “Expozitia „Numitorul comun: moartea” si conferinta „De ce dezgropăm morţii comunismului”

  1. Pingback: Expozitia „Numitorul comun: moartea” si conferinta „De ce dezgropăm morţii comunismului” - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s