Arboretumul Sylva – Gurahonţ 2010


Practica de vară a viitorilor silvicultori se desfăşoară anual la Arboretumul Sylva – Gurahonţ

„Arboretumul Sylva” este un parc dendrologic aşezat pe malul stâng al Crişului Alb în localitatea Gurahonţ în parc fiind întâlnite specii de arbori şi arbuşti aduşi de pe totate meleagurile lumii, are o suprafaţă de 12,8 ha, însă mai mult de jumătate din parc este lăsat la ora actuală în paragină (din motive pe care nu doresc să le discut acuma).

Parcul dendrologic Arboretumul Sylva din Gurahonţ este un parc unicat în Europa prin speciile carel populează iar atenţia vizitatorului este reţinută prin frumoasa lui aşezare peisagistică dar şi prin arborii autohtoni şi exotici viguroşi şi bine dezvoltaţi. Tot în interiorul parcului este şi un mic lac.

Scurt istoric al parcului

Acest parc a luat fiinţă în 1965 prin devotamentul ing. Ştefan Eusebiu, însă la origini se pare că stă „Grădina lui Boroşbeny” fostul proprietar al acestui domeniu şi a frumoasei clădiri existente şi astăzi la intrarea principală în care se află şi sediul parcului.
Conform datelor locale sa găsit şi un „Jurnal de grădină” care vorbeşte despre un parc în perioada 1892 – 1898 care menţionează primele plantări încă din 1750.


Momentan Arboretumul Sylva – Gurahonţ (aproximativ 5 ha) este gospodărit de către Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea.

2 responses to “Arboretumul Sylva – Gurahonţ 2010

  1. Uai ce ma urasc ca nu am putut merge! 😦

  2. Lacu` ala ma dispera :> :pescar:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s