Inelul verde al Oradiei


Academia Civică Bihor a reabilitat un spaţiu verde şi a plantat 50 de arbori de talie mare


Vineri, 14 mai 2010, voluntarii Academiei Civice au plantat în această zonă 38 de puieţi de Fraxinus excelsior şi 12 puieţi de Sorbus aucuparia cu circumferinţa de 10-12 cm şi balot de pământ, la care au adăugat pământ fertil şi fertilizant pentru arbori, pentru a compensa faptul că terenul din zonă este plin de pietre şi moloz. Pentru a se asigura prinderea acestor puieţi, membrii Academiei Civice Bihor îi vor uda tot anul.
Obiectivul acestui proiect este realizarea unui loc de relaxare pentru locuitorii din cartierul Nufărul, dar şi a unei perdele de protecţie într-o zonă foarte poluată, cum este şoseaua de centură a oraşului, arborii plantaţi având o capacitate mare de absorbţie a noxelor emise de automobile.

Acţiunea este susţinută de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi prin programul Spaţii Verzi Urbane. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România au sponsorizat proiectul cu 8000 lei, din care s-au achiziţionat arborii şi pământul fertil.


Fundaţia Academia Civică Bihor

Anunțuri

One response to “Inelul verde al Oradiei

  1. Felicitari celor care au plantat pomii aceia. E bine ca MOL sponsorizeaza spatii verzi si nu concursuri de Miss sau meciuri de fotbal. Avem nevoie de cat mai multe spatii verzi mai ales cu poluarea asta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s